Arkiverad

Världsvattendagen 2010 firades överallt

Nyheter ...från hela världen
Publicerad: 23.03.2010

Visste du att igår, den 22 mars, firades Världsvattendagen över hela världen? Temat för dagen var “Rent vatten för en frisk värld” och dess syfte var att öka vår medvetenhet om den centrala roll som vattenkvalitet har för ekosystems och människors välbefinnande.

Foto: luizfilipe, Flickr.com (Creative Commons)

Den internationella Världsvattendagen firas årligen den 22 mars. Dess mening är att fokusera uppmärksamheten på vikten av vatten och att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar.

Rent vatten är inte en självklarhet för alla människor i världen. Hur ofta brukar du stanna en stund för att uppskatta det vatten som du dricker? Och hur är det med det vatten som du spolar när du varit på toa? Visste du, att ett två personers hushåll spolar lika mycket vatten årligen som ryms i en bassäng med rockor i Borgbackens Sea Life, det vill säga 30 000 liter? Sea Life har lagt en toalettstol i rockabassängen till Världsvattendagens ära. Med det vill de påminna Finland och världen, att toalettvatten inte får gå direkt till havet som sådant, utan det måste renas först. Rengöring av avloppsvatten är inte heller någon självklarhet i världens alla länder.

Sea Life håller en vattenvecka mellan 20.-28.3, i veckans program finns intressanta spel, viktig info om WC-stolar och deras innehåll och en vattenstig.

Kom ihåg att uppskatta varje glas rent och friskt vatten som du dricker!