Arkiverad

MyScience-tidningen lanseras i dag!

Nyheter ...från hela världen
Publicerad: 19.03.2010

Den nya vetenskapswebbtidningen MyScience publiceras i dag på Gumtäkts vetenskapskampus med stora festligheter. MyScience är en engelskspråkig, internationell webbtidning för ungdomar och den tillhör samma “familj” som Kreativ och den finskspråkiga Luova.

I MyScience kommer ungdomar att vara i rampljuset. Det kommer att finnas mycket artiklar skrivna av ungdomar samt intervjuer där de berättar om sina hobbyer, skolan, resor och om livet allmänt. Och naturligtvis om sina intressen för naturvetenskaper och teknik.

- Det som jag kan lova nu är att de unga själva kommer att synas i tidningen klart och tydligt, det vill säga de gör artiklar och bloggar och intervjuar andra ungdomar, säger tidningens webbredaktör Veli-Matti Vesterinen.

Eftersom tidningens språk är engelska förväntas den få mycket internationella läsare och skribenter.

Festen som hålls till MySciences ära kommer att vara högtidlig men ändå avslappnad. Akademiprofessor Risto Nieminen inviger tidningen efter vilket Veli-Matti Vesterinen presenterar den. I programmet finns också en fysikshow och en diashow om “Fantastiska siffror i naturen”. Och förstås kaka och kaffe.

Webbredaktör Venla Sandgren studerar nordiska språk vid Helsingfors universitet och naturvetenskaper på sin fritid. Venla är en passionerad upptäcktsresande och rytmdiggare, vilket syns i hennes livslånga intresse för latinamerikansk musik, steppdans och letandet efter den perfekta rytmkombinationen.