Arkiverad

Kreativa vinnare!

Aktiviteter Kreativa tävlingar
Publicerad: 28.12.2009

I dag annonserar vi vinnarna av Kreativs julkalender. Huvudpriset, Torsken som krympte och andra evolutionära mirakel av Katja Bargum och Hanna Kokko går till Alfred Lind. Därtill lottade vi ut biobiljetter som går till Jim Backull, Love Toborn och Nora Sundblad. Grattis till alla vinnare!

År 2010 kommer vi också anordna nya tävlingar i Kreativ. Föreslå nya vetenskapsgåtor eller tävlingar och var med i lottningen av biobiljetter!

“Torsken som krympte slår upp dörrarna till evolutionens ändlösa party, där miljarder år, virus, fjärilar, människor och alla möjliga snyltgäster deltar, inte i sämja, utan själviskt och försvarande sitt eget hörn. Evolution innebär konstant förändring och valen görs enligt stundens behov, inte med tanke på morgondagen. Det finns ingen stor plan: evolutionen är oändamålsenlig och ibland till och med vansinnig med tanke på artens överlevnad. Hur ska man annars beskriva ödlor vars aggressiva parningsriter leder till populationens evolutionsmässiga självmord, eller den kortsiktiga människan, som trots sin intelligens verkar gräva sin egen grav?”
Bild: adlibris.com

Så här beskrivs Bargums och Kokkos fascinerande bok Torsken som krympte och andra evolutionära mirakel på Söderströms webbsida.

Har du egna vetenskapsgåtor, klurigheter eller logiska knep och knåp som du vill dela med andra? I så fall skicka dem, eller idéer för tävlingar, till oss. Det lönar sig att vara kreativ, för de bästa förslagen kommer att publiceras i Kreativ under våren 2010 och vi lottar ut biobiljetter bland alla som har skickat sina förslag.

Föreslå nya vetenskapsgåtor i nedanstående svarsfält och var med i lottningen av biobiljetter!