Arkiverad

Månadens video: Kaluoka’hina – det förtrollade revet

Aktiviteter Ur nätets gömmor
Publicerad: 16.11.2009

Kaluoka’hina – det förtrollade revet är en humoristisk äventyrsberättelse som ger en utförlig skildring av livet på korallrevet.

Kaluoka´hina är en animationsfilm om livet på korallrevet.

Kaluoka’hina – det förtrollade revet är en humoristisk äventyrsberättelse som också ger en utförlig skildring av livet på korallrevet.

Filmen är både underhållande och spännande, men framför allt berättar den om korallreven och deras artrikedom, tidvattnet och dess uppkomst, undervattensvulkaner och tångskogar samt om hur livet anpassat sig till så unika förhållanden.

Filmen visas med den nya generationens planetarieteknik, som också används på Heurekas Vattenfall Planetarium. Filmen var då den gjordes den första familjefilmen som producerades med 360°-planetarieteknik. Den placerade sig bland de bästa i sin serie i tävlingen Animago för digitala produktioner år 2005.

Mer om filmen och föreställningstidtabell finns på Heurekas webbsida