Arkiverad

Christer och kompisarna på Twitter, YouTube & Facebook!

Aktiviteter Ur nätets gömmor
Publicerad: 26.08.2009

Vill du följa NASA astronauterna Christer Fuglesang, Jose Hernandez och hela det gäng som åker till den internationella rymdstationen ISS med “Discovery”?

Nu har du möjlighet att följa Christer och de andras rymduppdrag via livesändningar och inspelade intervjuer. Du hittar också bloggar om rymden, fascinerande bilder och mycket annat som är roligt och spännande.

Christers profil på
Facebook

Christer “twittrar” också på Twitter:
twitter.com/CFuglesang

Läs Christers senaste nyhetsbrev där du också utmanas på schack på Rymdstyrelsens webbsida

Genom Rymdstyrelsens nya satsning
Rymdkanalen.se
kan du följa Christers uppdrag på ett nytt sätt. Rymdkanalen ger alla rymdintresserade möjlighet att följa svenska och internationella rymdhändelser via livesändningar och inspelade intervjuer.

Du kan också följa NASA astronauten Jose Hernandez funderingar kring äventyren. Jose hittar du på:
twitter.com/Astro_Jose
där han “twittrar” på engelska och spanska.

YouTube svarar Jose på frågor om allt som har med rymden att göra. Du kan skicka din fråga som videorespons till Jose:
“Ask Astronaut Jose Hernandez and Crew”

Rymdstyrelsens Maria Nilsson bloggar om uppsändningen av STS-128 från Kennedy Space Center. Läs de senaste nyheterna och ta del av stämningen och förväntningarna bland gästerna i Florida. Marias blogg.

Webbredaktör Venla Sandgren studerar nordiska språk vid Helsingfors universitet och naturvetenskaper på sin fritid. Venla är en passionerad upptäcktsresande och rytmdiggare, vilket syns i hennes livslånga intresse för latinamerikansk musik, steppdans och letandet efter den perfekta rytmkombinationen.