Arkiverad

I en akademisk sommarskola lär man sig även om vänskap

Temaartiklar Globalt & lokalt
Publicerad: 17.08.2009

En oförglömlig erfarenhet kombinerat med högklassig akademisk utbildning och en bred sväng av kulturella och sociala aktiviteter blandat med pulserande stadsliv.

Foto: Veikko Somerpuro

Johannes Kerner från Berlin läste en intressant artikel om Helsinki Summer School tidigare i år- nu är han själv med och studerar vid sommarskolan.

Den just nu pågående Helsinki Summer School anordnas tre veckor i augusti och består av akademiska kurser för både finska och internationella studerande som läst minst två år av sina universitetsstudier. Helsingfors universitet, tillsammans med åtta andra universitet från Helsingforsområdet anordnar sommarskolan. Studerande från över 60 länder välkomnas att söka till kurserna.

Sommarskolan ger oförglömliga erfarenheter bestående av högklassig akademisk utbildning och en bred sväng av kulturella och sociala aktiviteter blandat med pulserande stadsliv.

Atmosfären här är väldigt internationell och givande, berättar Kerner.

Den här sommaren erbjuds ett brett urval av engelskspråkiga kurser, allt från Customer Equity, Behavioral Sciences, Conceptual History till Planning and Management of Urban Green Space. Utbudet täcker vilket område man än är intresserad av.

Kerner läser kursen Introduction to Conceptual History och han är mycket nöjd med sitt val.

Vi har fyra olika professorer som undervisar oss, vilket är väldigt intressant. Det ger fyra olika synvinklar på det hela.

Att delta i sommarskolan innebär också att man träffar många nya vänner. En av boendemöjligheterna som erbjuds är hostell, där man träffar många av de andra deltagarna även utanför klassrummet.

Det är alltid trevligt att träffas runt frukostbordet innan dagens program drar igång.

Han är också mycket nöjd med vad staden har att erbjuda, och tycker att kombinationen av havet, parkerna och nattlivet är perfekt. Förutom den perfekta kombinationen och den högklassiga akademiska utbildningen anordnar Helsinki Summer School andra aktivitet som mölkky-turnering, guidad båtsafari, utflykt till Noux nationalpark och slutligen en avskedsfest.


www.helsinkisummerschool.fi

Text: Nathalie Edman