Arkiverad

Skrivtävling: Amurtiger och amurleopard – hur ska vi rädda dem?

Aktiviteter Kreativa tävlingar
Publicerad: 07.08.2009

Webbtidningen Kreativ ordnar en skrivtävling med temat Amurtiger och amurleopard: hur ska vi rädda dem?

Bild: ucumari (Creative Commons)

Amurleoparden är den mest hotade av alla underarter till leoparden. I dag finns det endast cirka 40 individer kvar i gränsområdet mellan Ryssland och Kina, vilket innebär att risken för att amurleoparden kommer att dö ut är överhängande. Stammen har även decimerats av illegal jakt, eftersom amurleopardens päls är eftertraktad och betingar ett högt pris.

Världens nordligaste underart av tigern, amurtigern eller sibiriska tigern, lever i östra Sibiriens avlägsna skogsområden. Amurtigern är världens största kattrovdjur. Alla nu levande underarter av tigern är utrotningshotade. Enligt traditionell österländsk läkekonst har tigerns alla delar helande verkan, vilket stimulerar den illegala handeln trots att tigerpreparaten saknar effekt. Även tigerns vackra randiga päls blir ofta djurens olycka.

Tävlingsregler

Syftet är att finna naturvetenskapliga artiklar till webbtidningen. Du kan skriva om tävlingens tema men också om andra utrotningshotade djur.

Alla kan delta i tävlingen. Du kan även delta med flera texter. Artikeln får vara högst 5000 tecken lång. Var och en av vinnarna belönas med två biobiljetter som är giltiga i Finnkinos biografer i Finland. Vinnarna och deras artiklar publiceras i webbtidningen Kreativ under hösten 2009 och våren 2010. Tävlingen fortsätter ända till slutet av november. Artikeln skall skickas före den 30.11 med e-post till adressen .

Ange ditt namn, din ålder och e-post- eller hemadress.

Aktuellt:
Katternas Natt i Högholmen
4.9 & 11.9.2009 kl 16-24.