Arkiverad

Veckans länk: Följs fysikens lagar i rymdfilmer?

Aktiviteter Ur nätets gömmor
Publicerad: 22.07.2009

I scifi-filmer svingar rymdskeppen blixtsnabbt från en galax till en annan, och mitt under striden duckar hjälten kvickt undan laserstrålarna som skjuts mot honom. Har du någonsin funderat över vilka händelser i vetenskapsfilmerna som är omöjliga enligt fysikens lagar?

Fiktion tar ofta konstnärlig frihet utöver vetenskapen. I Hollywood är allt möjligt, men egentligen vore det omöjligt för rymdskepp att explodera stort och ståtligt utan syret som förbränns i explosionen.

I bloggen io9 har man listat olika ologiska händelser och ovetenskapligheter ur en fysikers synvinkel. Efter att du läst detta, kommer du att se på Stjärnornas krig med nya ögon.

Viikon linkki: io9: Bad movie physics: A report card