Arkiverad

Vill du lära dig ta bättre bilder?

Ur nätets gömmor Teknik & uppfinningar
Publicerad: 23.01.2009

Är du intresserad av att ta bättre fotografier men saknar inspiration eller goda råd? Du behöver inte ha den dyraste kameran i världen för att få snyggare bilder.

Bild: Naixn Flickr.com (Creative Commons)

Du kan ta jättefina foton genom att läsa tips från professionella fotografer och genom att titta på häftiga bilder tagna av journalister, konstfotografer eller andra ungdomar som har blivit fotoentusiaster.

Klicka på länkarna härnedan så kommer du igång med en hobby som kan leda dig till helt nya världar!

Aftonbladets fotograf Lotte Fernvall lär dig proffsknepen i Fotoskolan:
www.aftonbladet.se/fotoskolan


Fotoskolan lektion 1: Lär dig ta bättre bilder

Fotoskolan lektion 2: Så tar du ett fint porträtt

Fotoskolan lektion 3: Fånga feststämningen

Fotoskolan lektion 4: Att resa med kameran

Vidvinkel Agentur & Bildbyrå lyfter fram unga fotografer.

Vi vill dels skapa en plattform för unga fotografer, dels skapa ett utbud som konkurrerar med de existerande bildbyråerna, säger Vidvinkels grundare Oscar Poulsen och Samuel Lind i ett pressutskick.
Vi upptäcker unga förmågor på skolor, på MySpace eller hör talas om dem genom vårt kontaktnät. En personlig och uttrycksfull stil tar vi vara på och förvaltar.


www.vidvinkelfoto.com

Göran Torin har lärt ut fotografering till såväl barn som vuxna sedan 1980-talet. På hans blogg finns bildexempel och så enkel information att de flesta skall kunna förstå. Här finns också historik om kameran och fotografins utveckling.


Lär dig fotografera!

Fotograf Miina Savolainens sagolika bilder och berättelser från hennes fotoprojekt Maailman ihanin tyttö ( Världens härligaste flicka ) med flickor som vuxit upp på ett barnhem.


Maailman ihanin tyttö
(på finska och engelska)