Arkiverad

Första finska expeditionen till Sydpolen

Nyheter ...från hela världen
Publicerad: 19.12.2008

I början av november startade den första finska expeditionen till Sydpolen. Äventyrarna Kari “Poppis” Suomela och Pasi Ikonen ska skida 1000 kilometer över Antarktis utan utomstående stöd!

Kari “Poppis” Suomela är en erfaren polarfarare och naturfotograferare med flera expeditioner i ryggen. Han har t.ex. skidat över Grönland, till den magnetiska nordpolen och till Nordpolen. Hans mål är att vara den tolfte människan i världen som har skidat till båda polerna utan utomstående assistans.

Antarktis är världens kallaste del och resan beräknas ta hela två månader. Efter sig släpar polarna en pulka på 100 kilogram och framför sig har de en glaciär som reser sig till tre kilometers höjd. En av de största utmaningarna är ändå att klara resan psykiskt.

Poppis bloggar och den spännande resan genom snö och is kan man följa på
thepole.fi
(sidan finns på finska).

Poppis tipsar också om följande sida:
www.thepoles.com