Arkiverad

Veckans länk: Riskspel

Aktiviteter Ur nätets gömmor
Publicerad: 03.08.2008

Kemikalier används överallt – i livsmedelsproduktion, i datorer, i kläder mm. Dagens samhälle skulle inte klara sig utan dem. Man skulle kunna jämföra situationen med ett korthus – ett enda fel eller en förändring i förhållandena kan få hela huset att rämna.

Spela Riskspelet genom att placera kortpar och vågreta kort i korthuset.

Varje spelkort representerar ett tema inom kemikaliernas värld: organismen som hotas av kemikalier, livsmiljön som belastas av kemikalier, produkten som orsakar utsläpp av dem eller själva kemikalien.

Kortparet blir stabilt, om man kan koppla samman de teman som hör ihop. Ju mera ditt hus har starka kortpar, desto längre hålls huset helt och desto högre ifrån kan du fälla de vågräta korten.

Spela Riskspelet!
(storlek ca 700 KB, kräver flash)