Arkiverad

Veckans länk: NatureGate

Aktiviteter Ur nätets gömmor
Publicerad: 20.07.2008

Under högsommaren 2008 öppnades en intressant ny internetsida NatureGate eller ’natur porten’ som presenterar inhemsk natur.

Den första helheten på sidorna presenterar Ålands flora och fauna, alltså örikets växter, fåglar och fjärilar. Sidorna är ännu ofullständiga och utvidgas i framtiden till att täcka också fastlands-Finland.

Nätsidornas tyngdpunkt ligger speciellt på växter, som presenteras med hjälp av omfattande texter och högklassiga bilder. Sidornas specialitet är det enkla interaktiva schema för växters igenkänning. Genom att välja passande kännetecken på växtsättet, blommans struktur eller till exempel växtplatsen, kan men bestämma att bildens växt är en stor blåklocka. (Campanula persicifolia).

NatureGate hittas på adressen NatureGate